Psihoterapie adolescenti

Oana Neagoe, psiholog psihoterapeut te insoteste intr-o lume extraordinara, aceea a propriei tale lumi interioare!

Adolescentul se afla prins intre lumea copilariei si cea a adultilor, intre momentele cand se juca fara griji si multele responsabilitati care i se par greu de dus. Schimbarile fizice inca nu s-au finalizat, emotiile si dorintele incep sa ajunga in constiinta. Adolescenta este un proces de transformare. Este dificil de gestionat atat de catre adolescent cat si de catre parinti.

Oricat de greu poate parea este doar o perioada naturala in dezvoltarea lui. Adolescentul are nevoie uneori de suport specializat, de psihoterapie, atunci cand isi pierde reperele. Este dificil sa fie adus la psihoterapeut fara voia lui. Atunci cand vine, adolescentul are nevoie sa isi simta si parintii alaturi de el, la fel de implicati si dornici sa-l ajute, intelegandu-l, facand o echipa buna cu psihoterapeutul. Cea mai mare dificultate pentru parinti este aceea ce a-si lasa puiul sa zboare din cuib!

Metoda mea de lucru s-a format odata cu mine. Ceea ce eu lucrez in cabinet, fie cu adulti, fie cu copii sau adolescenti este Sandplay Integrativ de orientare psihanalitica. Jocul cu nisip ne ajuta sa punem in scena situatii cu care psihicul nostru se confrunta. Astfel, pacientul reuseste sa relativizeze situatia, sa o refaca, sa se confrunte cu frici si temeri cu care in realitate nu ar putea sa o faca. Vorbesc despre jocul terapeutic care se produce in prezenta unui terapeut si a unei relatii terapeutice. Pacientul are nevoie sa se simta in siguranta pentru a se putea juca pe el insusi in ladita cu nisip si a putea crea un dialog intre lumea lui interioara si cea exterioara. In felul acesta se creaza o ocazie favorabila de manifestare a potentialului natural de restructurare, vindecare si dezvoltare.

Te astept, draga adolescent, daca ai nevoie de o perioada in care sa-ti incarci bateriile sau de un liant intre tine si familia ta!

Ai nevoie de ajutor?